We leven in een tijd waarin onze economie het zwaar te verduren heeft. Veel bedrijven worstelen vanwege Covid-19 met de financiƫn. Misschien noodgedwongen merken we dat bedrijven, nu misschien meer dan ooit, kijken naar mogelijkheden waardoor er kosten bespaard kunnen worden. Hierbij helpen wij graag een handje.

Geld besparen met afval

Geld besparen met afval. Kan dit? Ja, dit kan zeker. Restafval kan bedrijven namelijk op jaarbasis een behoorlijk bedrag kosten. Denk alleen al aan de transportkosten voor het legen van een restafvalcontainer. En dit terwijl veel van het restafval prima hergebruikt kan worden. Door recycling kan de frequentie van het legen van het restafval, in vele gevallen, drastisch omlaag en het aandeel van herbruikbaar materiaal omhoog. Herbruikbaar materiaal dat vaak veel volume heeft. Win-win dus!

Dan ons aandeel in deze kostenbesparing. Naast het feit dat wij handige 100% circulaire BonTon afvalbakken leveren, waarmee afval eenvoudig kan worden gescheiden, verzorgen we ook de inzameling van recyclebaar materiaal. Denk hierbij aan papieren handdoeken, drinkbekers en plastic flacons. Allemaal materialen met een hoog volume (= hoge kosten), die dagelijks in grote hoeveelheden worden gebruikt. Na inzameling zorgen we er ook voor dat het materiaal wordt bewerkt, zodat het weer kan worden gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld nieuwe schoonmaakflacons, toiletpapier en handdoekpapier.

Het belangrijkste aan dit kostenbesparende voorbeeld? Je doet mee aan een circulaire economie. Dit beperkt het grondstofverbruik, verminderd de uitstoot van schadelijke stoffen en maakt ons minder afhankelijk van andere landen. Het is dus zowel goed voor je bedrijf of organisatie als je directe omgeving.

Wil je ook eens kijken wat afvalreductie en recycling voor jouw bedrijf of organisatie kan besparen? Wij rekenen het graag voor je uit.

Delen

KBL Centrum Circulair Schoonmaken

Berenkoog 53B
1822 BN Alkmaar
Noord-Holland

Volg ons

  • facebookicon
  • instagramicon
  • linkedinicon      
Sluiten

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer weten