Nederland circulair
in 2050

Onze route van groothandel in schoonmaakartikelen naar Centrum Circulair Schoonmaken dat we nu zijn, begon zo’n 6 jaar geleden. Vanuit onze overtuiging dat we grondstofverspilling tegen moesten gaan en de schoonmaakbranche vele malen milieuvriendelijker en duurzamer zou moeten zijn, zijn we geleidelijk overgegaan naar een volledig circulaire aanpak.

Tegelijkertijd werd in 2016 het Rijksbrede programma Nederland Circulair in 2050 geïntroduceerd door ons kabinet. In dit programma schets de overheid hoe we onze economie kunnen en moeten ombuigen naar een duurzaam, volledig circulaire economie in 2050. Het omschrijft hoe we zuiniger en slimmer met grondstoffen, producten en diensten om kunnen gaan.

GRAFIEK V2 2 lineair

GRAFIEK V2 2 circulair

“De circulaire economie is niet alleen belangrijk uit het oogpunt van verstandig omgaan met grondstoffen, maar kan ook een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van het klimaatvraagstuk en biedt kansen voor het innovatieve Nederlandse bedrijfsleven.”

Een uitspraak van minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat, en geen speld tussen te krijgen natuurlijk. Het heeft voor ons geleid tot innovatie op het gebied van recycling, hergebruik van materialen en het refurbishen van machines. Dus waarom niet voor de rest van ondernemend Nederland? In welke branche men ook actief is.

Hoe nu verder?

Het Rijksbrede programma Nederland Circulair in 2050 is snel opgevolgd met het Grondstoffenakkoord in 2017, de introductie van transitieagenda’s en een breed opgezet Uitvoeringsprogramma in 2019. Er zit dus schot in en dat moet ook als we in 2030 50% minder grondstoffen willen verbruiken. En in 2050 dus de volle 100%.

“Het succes van de circulaire economie is niet zozeer afhankelijk van de technische mogelijkheden, maar veel meer van het maatschappelijk draagvlak”, aldus Emmo Meijer, voorzitter transitieagenda Biomassa en Voedsel.

Draagvlak is cruciaal en daarom zetten wij onszelf volop in om ons gezamenlijke doel in 2050 te bereiken. Stap voor stap gaan we dichterbij komen. Het advies aan alle bedrijven en organisaties is dan ook: start nu met de transitie naar een volledig duurzame bedrijfsvoering.

Wij adviseren en helpen hier graag bij. 

Ons circulaire aanbod

Waarmee we samen het verschil kunnen maken

 • Circulair productaanbod

  Inkopen bij KBL betekent 100% circulair, duurzaam en milieuvriendelijk inkopen. Al onze schoonmaakproducten zijn onderdeel van de circulaire keten. Dit betekent dat ons assortiment niet schadelijk is voor het milieu en/of gemaakt zijn van herbruikbare, gerecyclede materialen.

  Ons ruime assortiment bestaat uit professionele schoonmaakproducten voor de meest voorkomende schoonmaakwerkzaamheden in en rondom kantoren, scholen, ziekenhuizen en industriële bedrijven.

   
 • Refurbished productaanbod

  Door slimmer (her)gebruik van grondstoffen, afvalreductie en ketensamenwerking realiseren we samen maatschappelijke meerwaarde. Een voorbeeld van slim en functioneel hergebruik van grondstoffen is ons refurbished productaanbod. Hiermee koop je niet alleen professionele kwaliteit in en voorkom je onnodige verspilling van grondstoffen, maar werk je ook nog eens kostenbesparend. Een refurbished product kost namelijk veel minder in vergelijking met een nieuw product. Terwijl we het refurbished product met dezelfde garantie en NEN-keuring als een nieuw product leveren.

   
 • Circulaire diensten

  Het inkopen van circulaire producten en het maken van producten van gerecycled materiaal is goed en noodzakelijk. Maar zonder samenwerking in de keten is dit niet genoeg. Een circulaire economie begint bij de samenwerking tussen verschillende bedrijven en organisaties.

  Onze rol in de keten stopt niet na het leveren van circulaire producten. Wij gaan een stap verder met het inzamelen van gebruikte materialen en lege verpakkingen. Vervolgens sorteren we deze materialen zelf en zorgen we dat het wordt opgewerkt, zodat het klaar is voor nieuwe productie.

   

Vragen over circulair ondernemen?

Wij staan je graag te woord. Voor ons gaat ‘we go the extra mile’ letterlijk op. We rijden bijvoorbeeld stad en land af om grondstoffen van A naar B te brengen. Omdat wij vinden dat dit nodig is.

Bel ons: 085-27 35 428 Mail ons: verkoop@kblcirculair.nl

Maak direct een afspraak

KBL Centrum Circulair Schoonmaken

Berenkoog 53B
1822 BN Alkmaar
Noord-Holland

Volg ons

 • facebookicon
 • instagramicon
 • linkedinicon      
Sluiten

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer weten