Alles draait om
verantwoording
nemen

Natuurlijk zijn er veel bedrijven die bezig zijn met duurzaamheid in het algemeen en hun steen of steentje bijdragen aan een schone wereld. Zonder twijfel positief. Maar wij willen graag vooroplopen op het gebied van duurzaamheid en zien onszelf als initiator om heel Nederland in 2050 over te hebben op een volledig circulaire economie. Dit is niet omdat wij dit graag willen, maar omdat het pure noodzaak is.

Een circulaire economie

Klinkt goed, een circulaire economie. Maar wat is dat nu eigenlijk?

In een circulaire economie bestaat er geen afval. Grondstoffen worden namelijk steeds weer opnieuw gebruikt. Denk aan het recyclen van materialen en het repareren en opknappen van apparaten om ze een tweede leven te geven. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaard ook enorm veel grondstoffen. En dit is nodig, want grondstoffen zijn niet onuitputtelijk.

  • Lineaire economie Lineare economie
  • Economie met recycling economie met recycling
  • Circulaire economie Circulaire economie

De noodzaak van circulair ondernemen

De laatste honderd jaar is de wereldbevolking verviervoudigd. Het gebruik van grondstoffen is hierdoor enorm gestegen. En als we zo doorgaan raken we door onze voorraad heen. Dit besef begint wereldwijd wel te komen, maar het hoog tijd om hiernaar te handelen. Kort gezegd zijn er drie hoofdredenen die de noodzaak van een circulaire economie aangeven:

  • Vermindering van verbruik van grondstoffen
  • Het onafhankelijker worden van andere landen
  • Beter voor het milieu, lagere CO2 uitstoot

Het feit dat het Rijksbrede Programma Nederland Circulair in 2050 inmiddels door de overheid is geïntroduceerd, onderschrijft het belang van circulair ondernemen. In 2050 moet Nederland namelijk een volledig circulaire economie zijn.

De kansen van circulair ondernemen

Naast de positieve invloeden van circulair ondernemen op het milieu, biedt het ook kansen en voordelen. Denk eens aan de positieve beeldvorming van klanten en/of het eigen personeel. En niet geheel onbelangrijk, de kostenbesparing die bijvoorbeeld refurbished apparaten met zich meebrengen. Meer weten over de MVO-voordelen?

Onze rol binnen een circulaire economie

KBL draagt bij door circulaire artikelen en diensten te leveren. Samen met onze leveranciers, partners en klanten kijken we naar de mogelijkheden om het totale gamma aan schoonmaakproducten dat wij leveren circulair in te richten. We leveren Cradle to Cradle (C2C) schoonmaakmiddelen, C2C hygiënische sanitaire supplies, werkwagens die zijn vervaardigd uit gerecyclede materialen en we refurbishen schoonmaakmachines.

Duurzaam nieuws dat inspireert

Wij volgen de circulaire ontwikkelingen op de voet.
In 2050 moet ondernemend Nederland namelijk volledig circulair zijn.
Daarom hopen wij u met ons duurzame nieuws te inspireren én te activeren!

Vragen over circulair ondernemen?

Wij staan je graag te woord. Voor ons gaat ‘we go the extra mile’ letterlijk op. We rijden bijvoorbeeld stad en land af om grondstoffen van A naar B te brengen. Omdat wij vinden dat dit nodig is.

Bel ons: 085-27 35 428 Mail ons: verkoop@kblcirculair.nl

Maak direct een afspraak

KBL Centrum Circulair Schoonmaken

Berenkoog 53B
1822 BN Alkmaar
Noord-Holland

Volg ons

  • facebookicon
  • instagramicon
  • linkedinicon      
Sluiten

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer weten