De vraag naar het maken van duurzame en circulaire impact blijft stijgen. Binnen de schoonmaakwereld is dit iets waar wij bij KBL ons dagelijks voor inzetten. Gelukkig is dit niet alleen het geval binnen de schoonmaakwereld maar binnen nog veel meer organisaties in Nederland. Zo ook bij de Rijksoverheid en bij Defensie. Onze partner, Breedweer Facilitaire Diensten, is namelijk samen met de Rijksoverheid en bij Defensie in het zuiden van het land impact aan het maken. Wij zijn trots dat KBL hier ook een rol in kan spelen en kan bijdragen aan de impact die Breedweer samen met Defensie maakt.

Unieke aanbesteding
“De categorie Schoonmaak Rijk en Defensie geven het goede voorbeeld.”, zegt Jack Stuifbergen, commercieel directeur van Breedweer. “Met deze opdracht kunnen we ruim honderd mensen vanuit een kwetsbare doelgroep duurzaam richting arbeid brengen.” aldus Jack. Door de samenwerking met Defensie wordt er een enorme maatschappelijke waarde gecreëerd. Zo heeft Defensie in deze aanbesteding de wens uitgesproken om in 2030 een CO2-neutrale dienstverlening te realiseren. Door de kennis op het gebied van duurzaamheid en circulariteit heeft Breedweer deze termijn al verkort naar 2026. Het maken van impact was altijd al cruciaal, maar op zo'n grote schaal is het alleen maar mooier. Kortom, een fantastisch project voor Breedweer.           

De rol van KBL
Gedurende de afgelopen jaren, waarin wij met plezier met Breedweer hebben samengewerkt, hebben we een sterke vertrouwensband opgebouwd. Dit heeft ertoe geleid dat Breedweer & KBL ook gedurende dit mooie project profiteren van deze nauwe samenwerking.

Waar Breedweer Defensie voorziet van gedreven schoonmakers, voorziet KBL Breedweer van de gewenste duurzame schoonmaakartikelen. Dit gaat zelf een stapje verder dan het ‘gewoon’ afleveren van deze schoonmaakartikelen. KBL en Breedweer hebben namelijk een bewuste keuze gemaakt om impact te gaan maken. Bij het maken van deze impact spelen duurzaamheid en circulariteit een leidende rol. Dit is precies waar KBL van waarde is in het proces. KBL maakt impact door de onderstaande punten:

  • Het leveren van duurzame producten
    Bij de keuze voor schoonmaakartikelen die Breedweer gebruikt bij Defensie, is er besloten om uitsluitend duurzame en circulaire producten te gebruiken. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de allesreinigers van Evie Blue. Met een composteerbare en hervulbare verpakking zijn dit zelfs de meest milieuvriendelijke reinigers ter wereld. Met deze duurzame en circulaire schoonmaakartikelen kunnen de schoonmakers van Breedweer vervolgens mee aan het werk om op een volledig duurzame manier schoon te maken.

  • Refurbishen van oude stofzuigers, machine
    Naast het leveren van schoonmaakproducten, draagt KBL ook bij door het aanbieden van refurbished producten. Een circulair proces, waar we bij KBL erg trots op zijn. De werk- en mopwagens en stofzuigers die door Breedweer worden gebruikt bij Defensie zijn allemaal gerefurbished door de technische dienst van KBL. De refurbished producten die door Breedweer worden gebruikt, zijn al eerder in gebruik geweest. Echter heeft onze technische dienst deze producten dusdanig weten op te knappen dat de refurbished producten weer met dezelfde garantie en NEN-keuring als een nieuw product worden aangeboden. Door de samenwerking tussen KBL en Breedweer op deze manier in te vullen, wordt er niet alleen gebruik gemaakt van duurzame schoonmaakartikelen, ook wordt onnodige grondstofverspilling tegen gegaan. Door het aanschaffen van onze refurbished producten, hoeven er namelijk geen nieuwe grondstoffen opgewekt te worden, maar wordt er gebruik gemaakt van ouder maar kwalitatief nog steeds net zo goed materiaal.

Revolutie in schoonmaakland
De kans om de samenwerking tussen KBL en Breedweer op dit niveau toe te kunnen passen, is een bevestiging dat we op de juiste weg zijn met het doorzetten van onze circulaire visie. Het wordt steeds belangrijker dat ook grote organisaties steeds duurzamer te werk gaan. Het feit dat ook grote organisaties er nu voor kiezen om een duurzame weg in te slaan, is een zeer positieve revolutie in de schoonmaakwereld.

Wenst u om net als Breedweer ook een duurzame weg in te slaan? Wij helpen u graag met onze circulaire kennis!

Delen

KBL Centrum Circulair Schoonmaken

Berenkoog 53B
1822 BN Alkmaar
Noord-Holland

Volg ons

  • facebookicon
  • instagramicon
  • linkedinicon      
Sluiten

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer weten