Het belang van de circulaire economie is allang geen geheim meer. Het is dan ook niet voor niks dat de symbolische 'doemdagklok', mede door aanwezige klimaatverandering, op 24 januari van 2023, 10 seconden dichter bij 00.00 uur is gekomen. Het is duidelijk: alles draait om een schonere toekomst. Om deze schonere toekomst te realiseren kijken wij samen met onze leveranciers, partners en klanten naar de mogelijkheden om, samen in de keten, een begin te maken met de circulaire economie. Om samen met onze leveranciers, partnerts en klanten naar deze circulaire economie toe te werken, doorlopen we graag samen een aantal stappen: van afspraak tot duurzame uitvoering. We lichten onze werkwijze graag toe in deze blog! 

In de overtuiging dat we echt alleen samen naar een circulair Nederland kunnen werken, zijn we bij KBL gekomen tot de onderstaande duurzame werkwijze:

1. Afspraak 
Allereerst zullen wij samen met jou een afspraak maken om te kijken welke duurzame winst er binnen jouw organisatie en samen behaalt kan worden. Hier zal de focus liggen op het verminderen van onnodige grondstofverspilling en het in gebruik nemen van duurzame en circulaire producten.

2. Optimalisatie  
Aan de hand van de eerste afspraak zullen wij jou kosteloos advies geven over het duurzamer en milieuvriendelijker inrichten van jouw organisatie. Hierin nemen we uiteraard jouw voornaamste aandachtspunten mee. 

3. Voorstel 
Na goed overlegd te hebben over de mogelijke verduurzaming binnen jouw organisatie, komen wij met een op maat gebasseerd voorstel. 

4. Overeenstemming 
Uiteraard staat jouw mening en de visie van jouw organisatie nog steeds centraal. Daarom zullen we samen tot een geschikte en vooral haalbare overeenstemming komen over het verduurzamen van uw organisatie. 

5. Realisatie  
Vervolgens zullen we met elkaar tot een realisatie moeten komen. Deze realisatie zal gaan op basis van een duidelijke planning en aanpak. In deze planning zullen verschillende duurzame doelen opgenomen worden. 

6. Uitvoering 
Uiteindelijk zal het opgestelde plan tot verduurzaming ook tot uitvoering komen. Dit is uiteraard één van de meest cruciale fasen. Om ervoor te zorgen dat het plan op een zo succesvolle manier tot zijn werking komt, zal er vanuit ons veel aandacht uitgaan naar de kwaliteit ervan. Daarnaast zullen wij waar mogelijk nazorg aanbieden.

 

Waarom deze werkwijze? 
Uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat bijna 90% van de ondernemers in Nederland graag circulair zouden willen ondernemen, maar niet weet hoe ze dit precies moeten organiseren. Ondernemers weten niet waar ze moeten beginnen of aan welke eisen er voldaan moeten worden. Maar nog belangrijker, veel ondernemers weten ook niet welke grote voordelen circulair ondernemen met zich mee kan brengen. Daarom zijn wij er als circulair kenniscentrum. Vanuit onze overtuiging dat we grondstofverspilling moeten voorkomen en de schoonmaakbranche vele malen milieuvriendelijker en duurzamer zou moeten opereren, zijn we ruim 4 jaar geleden gestart met de transitie naar een volledig duurzaam en milieuvriendelijk assortiment en een inmiddels 100% circulaire operatie. We hebben onszelf ontwikkeld tot circulair kenniscentrum. Wij zijn ervan overtuigd dat mede dankzij de samenwerking met andere bedrijven en organisaties, met een sterke focus op duurzaamheid en circulair ondernemen, een verschil kunnen maken. Daarom delen wij de kennis die we gedurende onze duurzame evaringen hebben gedaan met bedrijven en mensen die ook mee willen gaan in deze duurzame ervaringen. 

Ook beginnen met een duurzame werkwijze? 
Samen met onze strategische partners trekken we het land door om innovatieve producten, materialen en diensten op het gebied van circulair schoonmaken te presenteren. Ook verzorgen we trainingen op het gebied van duurzame reinigings-, schoonmaak- en onderhoudsmethodieken. Want alleen samen maken we de cirkel rond. Ook interesse om eens te sparren over een circulaire aanpak? Of interesse om eens een training of presentatie bij de wonen? We helpen je maar al te graag!

Delen

KBL Centrum Circulair Schoonmaken

Berenkoog 53B
1822 BN Alkmaar
Noord-Holland

Volg ons

  • facebookicon
  • instagramicon
  • linkedinicon      
Sluiten

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer weten