Door slimmer (her)gebruik van grondstoffen, afvalreductie en ketensamenwerking realiseren we samen maatschappelijke meerwaarde. Een voorbeeld van slim en functioneel hergebruik van grondstoffen is zijn refurbished producten. Het aanschaffen van een refurbished product brengt verschillende voordelen met zich mee. In deze blog leggen wij je graag uit wat het belang van refurbishen is en welke voordelen hierbij komen kijken. 

Wat betekent ‘refurbished’? 
Refurbished staat in het Engels voor 'gereviseerd'. Dit is in de IT- en computerwereld een bekend begrip die al langer wordt gebruikt voor producten die ná gebruik worden gecontroleerd, indien mogelijk gerepareerd en daarna weer worden aangeboden voor hergebruik. De laatste jaren wordt het belang van refurbsihed producten, ook buiten de IT- en computerwereld, steeds meer benadrukt. 

Het belang van refurbishen 
We leven momenteel in een wereld waar we denken eindeloos van de bronnen van de aarde te kunnen profiteren. Echter is dit absoluut niet het geval. Het aanbieden van refurbished producten helpt de druk af te laten nemen op de eindige hulpbronnen van de aarde, zoals aardgas, aardolie, steenkool, hout en water. Het hergebruiken van grondstoffen vermindert niet alleen de hoeveelheid gebruikte hulpbronnen, maar helpt ook de uitstoot van broeikasgassen te laten afnemen. Methaan en kooldioxide zijn bijvoorbeeld gassen die in de atmosfeer terecht komen op het moment dat kunststoffen worden geproduceerd uit fossiele brandstoffen. Door zo veel mogelijk grondstoffen te hergebruiken, komen deze gassen niet in de atmosfeer terecht. Op deze manier kan de klimaatverandering vertraagd worden, wat natuurlijk cruciaal is. 

Duurzaam 
Zoals aangegeven, biedt het kopen en verkopen van refursbished producten verschillende voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is eigenlijk voor niet alleen voor jou, maar voor de hele planeet. Refurbished producten zijn namelijk erg duurzaam. Het refurbishen van producten is dan ook een vorm van recyclen. Zoals bovenstaand beschreven, worden er door het aankopen van refurbished producten, geen overbodige nieuwe grondstoffen gebruikt. Daarnaast helpt het ook de uitstoot van broeikasgassen te laten afnemen die vrijkomen bij het produceren van nieuwe grondstoffen. Het refurbishen van producten is dus goed voor mens én natuur.     

Kostenbesparend 
Een ander groot voordeel van refurbished producten is de prijs van de producten. Gemiddeld zijn de prijzen van refurbished producten zo'n 30 tot 40 procent lager dan die van helemaal nieuwe producten. Er zijn veel mensen die graag een nieuw model van bijvoorbeeld de iPhone of MacBook zouden willen. Echter heeft lang niet iedereen hier voldoende budget voor. In dit geval is het aanschaffen van een refurbished product een perfecte oplossing. Helemaal wanneer je bedenkt dat refurbished producten in principe precies dezelfde kwaliteit hebben als een gloednieuw product.

Garantie 
Naast dat het aanschaffen van een refurbished product kostenbesparend is, zal bijna elke aanbieder jou garantie bieden bij de aankoop. Dit is uiteraard een groot voordeel. Dit biedt jou veel zekerheid en je kunt net zo profiteren van garantie als bij een helemaal nieuwe product. Dit zorgt ervoor dat het kopen van een refurbished product aantrekkelijk is, zeker wanneer je dit vergelijkt met het kopen van tweedehands producten waar je geen garantie hebt.

Gecertificeerde testen 
Een ander voordeel ten opzichte van ‘normale’ tweedehans producten is dat refurbished producten grondig en professioneel zijn getest voordat ze weer de markt op worden gebracht door een bedrijf. Dit alles om ervoor te zorgen dat het product zo goed mogelijk functioneert. De bedrijven wensen immers hun klanten zo tevreden mogelijk te houden. Je zult je dus geen zorgen hoeven te maken of een refurbished product net zo goed werkt als een volledig nieuw product. 

Wat doet KBL? 
Om de circulaire economie een extra boost te geven, is ook KBL druk bezig met het refurbisen van machines en werkwagens. Zo is onze technische dienst hier zelfs dagelijks veelvuldig mee bezig. Dit doet KBL om dezelfde kwaliteit te waarborgen die een nieuw product zou hebben. KBL biedt dan ook het refurbished product aan met dezelfde garantie en NEN-keuring als een nieuw product. Ons refurbished werkproces gaat als volgt:

 1. Wij kopen gebruikte werkwagens en schoonmaakmachines in 

 2. Onze eigen technische dienst reviseert deze werkwagens en schoonmaakmachines, totdat ze zo goed als nieuw zijn 

 3. De producten worden opnieuw gekeurd en voorzien van garantie en NEN-keuring 

 4. De machines worden d.m.v. een chip voorzien van machinepaspoort 

 5. De werkwagens en schoonmaakmachines worden tegen gereduceerd tarief aangeboden 

 6. Samen gaan we onnodige verspilling tegen 
   

Ook je steentje bijdragen? 
Ben je zelf aan het twijfelen om een refurbished producten te gaan verkopen met jouw bedrijf? KBL staat je graag te woord om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Delen

KBL Centrum Circulair Schoonmaken

Berenkoog 53B
1822 BN Alkmaar
Noord-Holland

Volg ons

 • facebookicon
 • instagramicon
 • linkedinicon      
Sluiten

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer weten