Het verduurzamen van de wereld wordt steeds crucialer. Wij vinden dan ook dat bedrijven hier een leidende rol in zouden moeten spelen. De komende jaren zal verduurzaming echter steeds minder een keuze worden. Wet- en regelgeving zal ervoor zorgen dat bedrijven straks geld moeten gaan investeren in de verduurzaming. Dit is alleen niet voor elk bedrijf even gemakkelijk. Niet iedereen heeft de kennis en tijd om zo'n investering te doen. Maar geen paniek, verduurzaming kan in zowel grote als kleine stappen gedaan worden. Vaak wordt duurzaam gekoppeld aan duur of kostbaar. Dit is vaak een misverstand. Met duurzaam ondernemen zijn namelijk vele financiële voordelen te behalen. Als circulair kenniscentrum leggen wij u graag uit hoe u nu alvast verschillende stappen kan ondernemen om duurzamer te werk te gaan.  

Afval scheiden 
Zoals bovenstaand aangegeven kan het verduurzamen van uw bedrijf ook in kleine stappen. Een simpele maar cruciale manier om te verduurzamen is het scheiden van afval binnen uw bedrijf. Wanneer het afval op de juiste manier wordt gescheiden besparen we nieuwe grondstoffen, energie en geld. Een zeer handige manier die u kan helpen bij het scheiden van afval is het aanschaffen van de afvalbakken van BinBin Globular. De afvalbakken zijn niet alleen volledig circulair en modulair ontworpen, ook geven de afvalbakken in detail aan welk type afval u moet scheiden van een ander type afval. U kunt het aanbod in afvalbakken vinden op: https://www.kblcirculair.shop/categorie/100/afvalbakken.html

Hergebruik 
Het effectief scheiden van afval is cruciaal om bij te dragen aan de verduurzaming. Echter stopt de weg die het ‘afval’ aflegt hier niet. Zo verzamelen wij bij KBL onder andere gebruikte koffiebekers en handdoekpapier in bij onze klanten. Deze materialen worden vervolgens door KBL gesorteerd en opgewerkt om vervolgens het opgewekte materiaal te gebruiken voor het produceren van nieuwe producten. Dit is waar je als bedrijf de circulaire economie daadwerkelijk tot stand kan brengen. Maakt uw bedrijf ook gebruik van handdoekpapier of koffiebekers? Dan zou een circulaire dienst als deze voor u een zeer interessante optie kunnen zijn om de verduurzaming binnen uw bedrijf een goede boost te geven.

Duurzaam inkopen 
Natuurlijk zijn bij het inkopen van uw producten prijs en kwaliteit twee cruciale factoren. Echter wordt voor steeds meer bedrijven de duurzaamheid van een product een steeds belangrijkere factor. Kijk daarom bij het inkoopproces wat voor effect een product heeft op het milieu. Ga met het oog op de toenemende verduurzaming na wat voor uw bedrijf en uw klanten het belangrijkste is. Om dit duurzame inkopen te stimuleren bieden wij als circulair kenniscentrum alleen duurzame schoonmaakproducten- en machines aan. Uiteraard hoeft u niet direct het gehele assortiment om te gooien maar het is goed om te kijken waar u eventueel zou kunnen verduurzamen. 

Duurzaam vervoer 
Een andere manier van verduurzaming die geen invloed hoeft te hebben op uw assortiment is het overwegen van duurzaam vervoer. Kijk allereerst samen met uw personeel naar eventuele manieren om vaker met de fiets, bus of trein te komen. Welke tegemoetkoming kan jij als werkgever hierin doen? Zo kunt u bijvoorbeeld kijken naar de aanschaf van een elektrische auto of fiets voor u en uw werknemers. Transporteert u zelf als bedrijf zijnde? Dan is het wellicht interessant om te kijken naar een duurzamer vervoersmiddel. Zo maken wij bij KBL sinds kort gebruik van een elektrische bus om onze uitstoot aanzienlijk te verminderen. Daarnaast gebruiken wij renewable diesel wat tot 90% aan CO2 uitstoot bespaart. Bent u als bedrijf voornamelijk actief in een grote stad? Dan zou het voor u interessant kunnen zijn om over te stappen op het leveren via een fiets of e-scooter bij relatief kleine bestellingen. 

Wat belangrijk is om ten alle tijden te onthouden bij het verduurzamen is dat we allemaal voor een grote uitdaging staan. De schade die wij onze planeet hebben aangedaan is helaas groots. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is deze schade te herstellen. Wanneer we met zijn allen ons steentje bijdragen aan de verduurzaming kunnen we de schade die de planeet wordt aangedaan aanzienlijk beperken. Laat ons als bedrijven hierin het juiste voorbeeld geven. Bedenk goed wat uw bedrijf zou kunnen doen om haar steentje bij te dragen want zoals gezegd: alles draait om verduurzaming. 

Wilt u graag meer weten over duurzaam ondernemen en onze circulaire werkwijze? Wij staan u maar al te graag te woord!  

Delen

KBL Centrum Circulair Schoonmaken

Berenkoog 53B
1822 BN Alkmaar
Noord-Holland

Volg ons

  • facebookicon
  • instagramicon
  • linkedinicon      
Sluiten

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Meer weten